pluggångesten

Jag verkar inte vara den enda som har haft pluggångest den här veckan, hade en stor exam idag och ångesten har inte släppt. Ekologiska termer snurrar i mitt huvud. Hursom är är det 27 grader ute, Minnesota höst kan jag inte klaga på
 
La i en mörkare färg i håret i helgen då det var så vitt innan, det har såklart redan börjat försvinna.. Men gillar att det ser mer naturligt ut.  Klänningen är ny ifrån Forever 21
 
 
 
 

Renaissance Festival

I Lördags åkte vi till Shakopee Minnesota för att gå på Renaissance festival, och deras Oktoberfest. Oktoberfest var tyvärr under förväntan, men Max och Hannah hade på sig äkta Lederhosen och  vann båda en "lederhosen tävling". Vi drack Oktoberfest Öl spelade minibeerpong och upplevde Renässans världen, med lite tornéspel, shower, elefanter och massa annat. Åh vad jag önskar ibland att jag levde på den tiden! 
 
 
De två sista bilderna är Tiffany 's 
 
 
 
 
 
 

AAAAAAaaAA

Jag skrev tidigare om hur jag ville gråta under min första skrivuppgift, jag lämnade in den och var en aningen missnöjd. Den fick jag tillbaka med ett A-, Ja minuset pga  stavfel/slarvfel (fallow istället för follow suck) jag blev lite flrvånad och ville had et bekräftat ifrån läraren, och hon tyckte det såg bra ut. Det här med att tro på sig själv har jag hört ett antal gånger förut... Skriva uppsatser är svårt, men det ska gå!!!  Annars har jag itne fått så mycket andra betyg, min American government and politcs class går det jätte bra och har fått A på alla uppgifter...

Sen till det tråkiga, jag ska som sagt göra en transfer till University of Minnesota, School of design, och söka till programmet Retail Merchandising, jag har trott att jag kunnat skippa Matte för det programmet. Men Icke, så nu måste jag ta alla dessa Matte kurser som jag inte har någon lust med/kunskap för.Kämpa Kämpa... 
Nu helg, det är jag värd. 
 
 
 

Pineterest made me do it

Min största pluggfiende har blivit Pineterest, börjar jag kan jag inte sluta... Jag kan sitta i timmar, bara klicka, och drömma mig iväg. Det är underbart. Självklart har jag mina favorit katergorier som "Nautical" "Sailboats"... Sen hamnade jag av en slump på "Nautical Wedding" plötsligt ville jag som aldrig ens drömt om ett bröllop, planera mitt egna bröllop i Nautical style..... Ja och Pineterest fick mig också beställa den här liferingen på Amazon, så fint för väggen! Ska sätta upp den imorgon. 
Förresten, akta er för Pinterest. 
 
 
 
 
Mitt underbara Yankee Candle. 
 
 
Som Student bör jag inte handla Lexington, Lexington finns sen en tid tillbaka i USA, jag beställde bara hem broschyren för att kolla på bilderna. 
 
 
 
 
 

moule marinere musslor

Jag har i flera veckor haft cravings för musslor, då jag precis lärt mig tycka om det, i Fredags köpte jag det och var en aning nervös över tillagningen, pga att man kan bli sjuk osv. Men jag koka dom lite lätt i lite olja slängde i lite vitt vin, vitlök(!!!) schalottenlök, persilja grädde och lite vitpeppar. Jag lyckades, det blev så gott och M tyckte det var hur gott som helst, riktigt nöjd. Blev också vitlöksbröd samt vanliga(!!) räkor ifrån IKEA, som inte finns i vanliga matbutiker annars, dom var inte lika populära hos M då han tyckte att de var för små, men jag var nöjd. 
(ursäkta för kassa bilder)

With self-discipline most anything is possible.

I morse ville jag gråta, jag hade en mindre Writing assigment som skulle vara färdig, inge konstigt egentligen, men det var så svårt och jag fick knappt ner ett ord... Det gick väldigt bra i kursen jag tog i våras, nu är det mer avancerat och jag måste nog sluta tänka på det. Jag gjorde klart den iallfall... Jag ska få bra betyg i den här kursen, jag ska!  

Jag älskar att det fortfarande är varmt här, till helgen ska det bli bara 23 grader, för mig är det numera kallt, man behöver inte ens en jacka på natten.. Jag googlade tillomed hur vädret ska bli vinter och vår 2014... (hehe) det stod i all fall att det ska bli en ovanligt tidig vår, det kan jag leva med.  M'et och jag njöt av den exotiska värmen ikväll på en bar i North East, en stadsdel jag numera är förälskad i. Ikväll gav han mig Cred och berätta att han är väldigt stolt över mig att jag flyttat hit, vissa dagar känns det som ingen förstår vad jag gett mig inpå knappt jag själv, och MR själv som till en viss del påverkat mitt beslut är nog rätt person att höra det ifrån. NU - Läsa ett kapitel om Amerikansk politik. Känns passande med ett citat från USAS 26e president:
"With self-discipline most anything is possible."
- Theodore Roosevelt 
 
 
en outfit
 
 
 
 

Skillnaden mellan Amerikaner och Svenskar del 1

Jag har kommit på en rätt lustig skillnad mellan Amerikaner och Svenskar, som mina Amerikanska vänner påpekat efter ha umgåtts med oss Svenskar här borta... De har alltså frågat mig om vi Svenskar har tänder och varför vi aldrig ler = och visar tänderna på bilder.. Jag har tidigare tänkt, det kanske bara är jag som tycker det är jobbigt att le på bilder, men nej det stämmer ju! Sitter jag och kollar på bilder på FB, så visar Svenskar tänderna på bilder, de flesta gånger NEJ! Däremot så har Amerikanerna de största fina leendena, och alldeles perfekta tänder... Jag har fått lite komplex för det här, för jag måste ju kunna le på bild, annars så är det jag som sticker ut på bilder, M retas även och säger att jag verkligen inte kan le... Men det börjar ta sig, jag får alvarligt talat sitta och öva och försöka känna mig bekväm i det..

Nu kanske ni inte fattar vad jag pratar om... Men något jag la märke till när Obama var i Sverige var att varken Kungen eller Drottningen log stort, inte politikerna heller!  Men det kanske är som alla beskriver oss, vi är lite tillbakadragna... typiska Svenskar helt enkelt! Lagom är bäst. 
 
 
 
TITTA Obama Skiner!! 
expressen.se
 
Här med!! 
 
Såhär går det när jag försöker med ett Obama leende! 
 
 
 
 
 

Quality

Jag älskar Twin Cities utbud av nöje, det finns så mycket roliga Barer/Event att jag aldrig kan hålla koll på allt, men älskar verkligen att testa nya ställen. Igår var jag medbjuden på ett bday party i North East Minneapolis med Amerikanska Kompisar. 

Gillade tapeterna i ett restroom på en Irish Pub. 
 
 

Mr och jag hade lite "date night" (noga med sånt här) med Sushi, blev även IKEA i Lördags för lite shopping.
 
 
 

Fantasy Football??

Jag skrev senast att jag skulle förbereda min lägenhet för "fantasy football draft" så kanske ska förklara om vad det är. Amerikansk Fotboll är ju hur stort som helst här och säsongen har precis startat, därför är det också väldigt stort att skapa en fantasi liga som helt enkelt går ut på att starta ett eget lag i en fantasi liga som är grundad på spelare från olika NFL lag. man får alltså poäng beroende på hur spelarna gör ifrån sig i riktiga NFL ligan. Mest en kul social grej, vi är tio tjejer i vår liga och jag är "League manager" och alla av manligt kön skratta åt mig när jag sagt att vi ska starta än. Efter lite tekniska problem, och mycket frustration blandat med skratt satte vi igång vår draft och nu har alla tjejer ett varsitt lag. Perfekt då man faktiskt vill sätta sig ner och kolla på matcherna nu för att se hur det går för sina spelare. Bara igår när jag var ute bland folk så bidrog det till ett bra samtalsämne, "hur ser din liga ut?" alla är imponerande hur en "foreign girl" kan få till ett fantasy football lag.... och det undrar jag också. Wish me good luck. 
 
fokuserade tjejer! 
 
 

Metric System del två

Idag hade jag alltså Quizet jag skrev om igår, jag förstod inte vad han ville veta om frågan angående metric system  så jag gick fram och frågade bara vad han ville ha svar på. Då säger min lärare "how many dm 
goes on a meter? ja bara ehh 10, is that all you wanna know? I know that I'm European!!! *skitglad* Min lärare sken upp och utrbraste "really??? so you grew up with the International metric system???" "ehh yeaah??" sa jag..  Han "that is awesome" som om det vore det bästa han hört på l änge att jag faktiskt kunde det. Annars då....Jag trodde att han skämta att han sa att vi skulle mata Maskar med Cereal och flytta in dom i en plastburk.. Men jo det gjorde vi, vi skulle plocka ut åtta maskar från en burk, väga dom på en våg(I gram hehe) och sen räkna ut hur mycket mat dom behövde, sen blanda ihop maten med gjord och lägga dom i burken. Jag och min grupp ska alltså ta hand om de här Maskarna resten av terminen, för "population" och se hur dom förökar sig eller något. Spännande .... lovar att jag ska fixa en bild på dom om intresse finns. 
 
Nu ska jag göra min Lägenhet redo för Fantasy Fotball Draft. 
 
 
 

Svårigheter

Peppen för morgondagens Lab:

Min lärare postade detta på vår kurssida, lägg märke till flörtgubben: 
"There will be an in-class, open book quiz next lab on the questions above; if you answer them before class, you will get to leave early;)"

Förövrigt så är en av frågorna på Quizet "What are the basic units of the metric system?" 

Jag får ju komma ihåg att USA är det enda landet som inte alls har samma mesurments som oss andra i världen.... 
 
 
 

Comedy Night

Mr M bjöd mig igår på Acme comedy Club, stand up Comedy som vi även gick på under vintern, riktigt roligt och en vän till honom var med i en tävling som han vann "Funniest person in the Twin Cities". Jag köpte tidigare den här tunikan ifrån Forever 21 (studentvänligaste butiken) hursom så sken M upp och sa "Oh I love that, It makes me think of Santorini" det ju ett år sedan vi var där.


 
 
 
 
liten butik på Vackra Santorini. 
 

non immigrant probs

Jag tar som sagt en American Government kurs nu i höst och jag älskar den, mycket är ju rätt tråkigt, fast jag tycker det är hur intressant som helst och jag vill nu genast lära mig alla presidenter igenom tiderna, sånt som Amerikanerna lär sig under sin uppväxt. Det finns mycket som tas upp i skolan som jag inte kan, ren allmänbildning, för att jag just är... Svensk. Typ I min politik kurs ska vi lära oss om hur man gör när man registrerar sig för röstning, ja där kommer vi till något meningslöst, jag kan inte.Det händer att jag blir väldigt frustrerad när läraren pratar om saker som alla andra fattar FÖRUTOM JAG! Däremot har jag börjat googla allt jag inte kan.... Just nu håller jag på och ska lära mig Amerikansk Fotball, måste nog integrera mig lite om jag ska bo här X antal år. Men var inte oroliga, för en större del av tiden läser jag Aftonbladet, äter Marabou och lyssnar på Kent, Heja Sverige. 
 
 
Älskar skissen vi fick i class idag! 
 
 

Pink feet

Äntligen införskaffade jag mig ett par Nike Free. Konstigt att jag tyckte 4.0 var skönare än de nyare 5.0(??). Dessa ska bara användas för lättare löpning och PW. Vill ha ett par till mer stadigare med bättre dämpning sen, "köper jag de här billigare så kan jag köpa ett par andra bättre, och i en annan färg sen" (Kvinnlig logik va??). Jag är nöjd och kommer säkert ha på mig dom jämt.  De kostade ca 460 Svenska kr. 
 
 
 
 

Scandinavians in the USA

hjälp Mikaela att fylla i bloggerskor igenom att klicka här 

J
ag är numera med som bloggerska i Minnesota på Scandinavians in the USA

SKol Vikings

Torsdagen bjöd på en pre-season match i Amerikansk Football, Minnesota Vikings heter vårat lag. Vi var 7 Skandinaviska tjejer + en Amerikan. Vikings touchdown låt är "skol vikings", så Skandinaviskt. Riktigt rolig match med och vinst för våra Vikingar! Superbowl 2014 here we come (??) 
 
 
Jag Jennica och Sandra började med öl på omtalade Brit's pub, puben som finns med i varenda "what to do in Minneapolis guide"
 
 
 
Vi + Sandra som tar bilden. 
 
 
 
 
 
 
Sen blev det urflyttningskalas(??) då Hannah skulle flytta från älskade Campus. Det var en stor "game day" i Cities då även College laget, Minnesota Gophers spelade match så var en härlig stämning på barerna. Snart är jag också en Gopher....