Att uppleva ett av världens största Zombie Event

Nu ska jag äntligen ta igen bloggandet som midterms förstörde, Motivation nu! 
För två helger sen kom Elin hit ifrån Rhode Island, en gammal basket vän faktiskt, det var jätte roligt. För samma helg annordnade Minneapolis, Zombie Pub Crawl. Vad går det ut på? Ja det började såhär:
 
"The Zombie Pub Crawl is the longest running event of its kind in the USA. The first Minneapolis Zombie Pub Crawl was in 2005 with somewhere around 100-150 zombies visiting bars in Northeast Minneapolis. Since then, the number of zombies has almost doubled every year."
 
Sen har eventet blivit större och större för varje år som gått, så det går ut på att flera tusen klär ut sig till Zombies, för att besöka barer, konserter, och bara vara Zombies? Låter nog jätte konstigt. Men förra året var Twin Cities med i Guiness Recors som världens största ZOmbie Event, tyvärr tog New Jersey tillbaka titeln för några veckor sedan. Jag hade verkligen hur roligt som helst som det lilla ZOmbie freak jag är. Vi var utklädda och gick verkligen in för det, Zombie området var fantastiskt med flera tusentals Zombies, och jag kan inte vänta tills nästa år!!!! 
 
 
Här kommer bilder på mig och mina Zombie vänner! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rockstar Life?

Har fortfarande haft svårt att smälta helgen som blev en aning äventyrlig, jag Sandra och Sofia satt länge och drack lite vin pch prata sen åkte vi till en "nattklubb" för att se Svenska Dj'n duon Cazzette då jag har en god vän som jobbar lite med dom (updates om det i framtiden). Det var  grymt (kvällen innan hade de spelat med Avicii samt Rebecka & Fiona). Efter showen kom någon fram  till mig och fråga om vi ville med hm "downstairs for drinks" ja varför inte tänkte vi. Det visa sig vara Backstage och tour managern som kom fram till mig. Ja orkar inte gå in på detaljer men det blev världens bästa kväll, underbart trevliga killar. Blev lite Champagne... Limo.. Ja jag slutade säkert i min säng.

Tänker bara ladda upp den här bilden ifrån Showen tyvärr 
 
 
 
 

Svaret på Vad är det som händer i USA? varför är Obama arg?

Det kanske har varit svårt att ungå vad som händer i  US Government just nu, jag har tom följt Svenska tidningar om "Government shutdown" och varför Obama är arg, men det kan vara rätt svårt att förstå som icke Amerikan... Men många Amerikaner förstår det inte heller. Eftersom jag tar en American government kurs (som är helt fantastisk) har jag ju lärt mig endel om det just den här veckan, det lustiga var att vi prata om riskerna redan innan det hade hänt. 
 
 
Så varje år senaste den 30 September måste Usa's Government presentera deras finansiella Budget, ja vad pengarna ska gå till helt enkelt. I Congress som består av the senaste (democrats) och house of the representatives  (republicans) måste komma överens om en gemensam budget. 30 September härromdagen väntade jag med spänning och vid midnatt hade de inte passerat budgeten för att de inte kom överens... Anledningen, demokraterna vill införa "Obamacare" också kallat affordable healthcare. Vad är det för något? För oss Svenskar är det något självklart, att alla ska ha rätt till sjukvård, och alla ska ha råd med det. Alla bör ha det, fler ska kunna ha tillgång till det, och inte behöva spendera för mycket pengar på det för de som har de svårare. Tanken bakom är det att alla försäkringsbolag måste tillgodeose alla en prisvärd sjukvårdsförsäkring (kolla videon nedan om du vill veta mer) Men republikanerna är ju emot detta förslag?  
- Många tror att risken kan bli att någon med ett existerande sjuktillstånd kan försöka få försäkring bara för att de blivit "sjuka" och att de då kommer "spela" med systemet... -  Många tycker att det är fel att hälsosamma människor måste skaffa en försäkring. Men de främsta orsakerna varför de hatar obamacare är för att de tror att de ska förstöra ekonomin och landet, då företag måste spendera mer pengar på försäkringar och resurser. Rykterna säger också att republikanerna hatar allt Obama föreslår, och tycker han är socialist. (haha ursäkta?)

Men vad händer nu? En shutdown drabbar många saker. Bla - Många som jobbar federalt kan inte jobba för tillfället, inget jobb ingen lön, och många behöver försörja sin familj. Milltära veteraner som får bidrag federalt får inga pengar. Många mindre företag får inte heller federala bidrag. Det kan även drabba många viktiga forskningsprogram. Fed nationalparker stängs ner, finns många viktiga saker. 

Det kan vara otroligt svårt för att förstå varför man inte skulle vilja införa detta förslag, men jag känner MÅNGA som är väldigt anti Obamacare och jag fick försöka hålla tyst när någon i min kurs uttryckte sig spydigt om det, har fortfarande svårt att vänja mig vid vissa annorlunda åsikter här. Men försöker ändå "förstå" bådas sidor, för att kunna ha vettiga diskussioner om det, jag måste försöka glömma bort att jag är Svensk ibland, men kan bli irriterad och äga någon med en kommentar om hur himla bra Sverige är, vi kanske inte har världens bästa sjukvård, men det är så bra för att alla har tillgång till den. Men problemet jag har sett- Många som är anti Obamacare vet faktiskt inte vad det är. - Många är rädd att de ska behöva betala mer skatt och behöva betala för någon annans sjukvård. Det är kul att läsa Svenska tidningar för att se hur partiska och hur mycket vi är på Obama's sida i jämfört med viss media här. Det har inte varit en shutdown sen 1996, och den varade i 21 dagar, och det sägs att government nu förlorar miljontals med dollar per dag. Man tycker ju att de borde komma överens nu. Heja Obama.  (kolla på den sista videon som är så rolig!)
  
 
 
 

Fight for The Cure

Igår vad min Mamma på första sidan + artikel i Eskilstuna Kuriren, där pratade hon om sin tidigare bröstcancer. Detta då Rosa Månaden är här och är väldigt stolt över henne, hemska sjukdom! 
 
 
 
 
 
 

Homecoming week

Jag kommer alltid ifrån bloggandet efter helgen, men ska försökta ta tag i det nu. I Fredags gick jag till gymmet, fixade äntligen ett gymkort woha! jag vill inte ha så långt till gymmet så det blev der som är närmast i Downtown. Sen hade M på något sätt lyckats få biljetter till ett VIP biljett för Minnesota's NBA lag Timberwolves. Det var ett säljevent för deras matchsviter... Haha vi köpte ingen men vi minglade, fick snitsar och var öppen bar. Träffade även en NBA spelare, får se om jag får bilden idag.  Sen träffade jag Sandra, Sofia och även Henna senare för lite middag och mys på en Rooftoop, det var sån varm kväll och jag gick utan jacka hela kvällen. 
 
Det har även varit homecoming week på University of Minnesota vilket innebar hemmamatch i Football mot IOWA på Lördagen. Det var proppat med folk på Campusbarerna och där hängde vi hela dan och hela natten och det var nog bland det roligaste jag upplevt. Det var sån härlig stämning och alla var klädda (tom jag) i Unviversitetets färger, i äkta College anda. Som på film som jag brukar säga.