Korgboll

Idag gick en liten dröm i uppfyllelse, sen mina yngre år som Basketspelare så var drömmen att gå på en NBA match. Det har jag gjort förut men favoritlaget var alltid LA Lakers med bla Kobe Bryant! gah. Ikväll fick jag se dem spela mot Minnesota Timberwolves Bra stämning i Target center, jag och Max gick dit i det fina vädret fattar inte att jag bor så nära. Mötte sen upp Therese och M's kompisar. Bra match, vinst för Lakers, men ett sjukt slut då Minnesota nästan vann.
 
Fick även reda på att våra kompisar ska gifta oss, jag blev så glad att jag hoppa på honom och gav honom en stor kram när han berätta, sen fick jag tårar i ögonen. Vad kom det ifrån? Plötsligt blev jag så otroligt Amerikansk, jag skrek dock inte "OH MY GOD" ja hela deras förlovning känns som taget från TV (som jag hade sagt för 4 år sedan)  men hur underbart är det inte att känna lycka för andra? De ska alltså gifta sig om ett år, så funkar det här. Det är kanske därför jag reagerar lite tokigt när man förlovar sig hemma i Sverige och inte gifter sig?? Ja detta har nog att göra med att jag träffar en Amerikansk kille och den kulturen jag lever i nu. Mina amerikanska vänner tycker det låter hel knäppt ha ha. M  Bra dag, nu ska jag läsa hundra sidor i min bok för min class imorgon, en bok som är fantastisk bra och som jag kan rekomendera "The Tipping point" Av Malcolm Gladwell. 
 
1. Vår och värme tar sig hit, Loring Park smälter och ankorna simmar i vattenpölar. Jag älskar det. 2. National Anthem såklart, Therese och jag tyckte det kändes konstigt. 3. Therese. 4. Jag i en kass bild. 5. zz
 
 
 
 
 

Längtan efter sommar... I Minnesota.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Häst och IKEA.

I Fredags så åkte vi till en Farm utanför Twin Cities, Sofia hade hittat en "Groupon" ett väldigt bra erbjudande för att åka och rida en privat lektion. Vi alla gillar hästar, jag red ju i flera år när jag var yngre tog en "paus" med tog aldrig upp intresset igen, så var jätte exhalterad inför detta. Vi blev jätte bra bemötta ute på farmen och fick varsin häst att pyssla om, bara det var jätte mysigt. Jag var lite nervös innan, jag kommer ju inte ihåg speciellt mycket, men det var bara lite svårt med sitsen, hade svårt att sitta rätt, men annars var det jätte roligt!! Jag ville inte åka hem!!
 
När jag kom hem blev det sen iväg till IKEA för "Påskbord" som jag hade köpt biljetter till, M fick hänga med och möttes upp med en massa andra Svenska tjejer, vi frossade i Mat, tvingade i mig "delikatobollar", tyvärr så smakar hemmalagad mat bättre och hade själv kunnat lagat maten mycket bättre ha ha. De hade som vanligt en massa män och kvinnor klädda i "folkdräkter som spelade fiol och nyckelharpa. Hur lustigt är det inte när vi är på andra sidan atlanten? tack IKEA. 
 
1. Sandra Sofia och Jag + våra hästar.. 2. Jag och Cody. 3. Jag och Cody, 4. IKEA mat. 5. Desertbordet. 
 
 
 
 
 

Mall Of America

Jag Sofia Sandra och Henna spenderade onsdagen på Mall Of America USA's största köpcentrum.
 
1. Jätte Forever 21. 2. Happy Hour på crave. 3. Frozen Yoghurt. 4. One Direction butiken.... 
 
 
 
 

En shoppingdag

Eftersom det inte blev någon resa till Miami så åkte jag Sofia och Sandra till ett outlet Norr väst om cities. Där finns flera av mina favorit butiker som Ralph Lauren, Tommy  Hilfiger, Michael Kors och Nike. Det blev lite shoping får våren och ett stop på TGIF för lunch!  Idag ska vi till Mall Of America. 
 
 
1. Jacka Tommy Hilfiger, okej det är en seglarjacka som det stod Emelie på, nu får jag börja segla eller utnyttja den i Tornado Stormarna i Maj. Tröja Tommy Hilfiger , Skor Converse. (När man har storlek 35 betalar man endast 200 Svenska kr för ett par) Tröja Ralph Lauren. 
2. Jackan. 3. Äntligen hitta jag en tavla till min lägenhet, ni kanske kan min stil nu? 4. Brownie Obsession. 
 

St Patrick's day weekend

M och jag åkte till St paul i Lördags för att kolla på en St Patrick's day parad, eftersom de flesta firanden var på lördagen, jätte fint väder men paraden var lite under förväntan, men alla var klädda i grönt, de hade guiness tält osv. Har sakt det förut, Amerikanerna kan fira! Senare så gick jag och  Sandra på en annan parad här i downtown Minneapolis, den var lite bättre, sen blev det ugång i Downtown för att fira St patricks day. Igår var vi på Marine party för max syssling då han har varit borta på US Marine bootcamp några månader han ska nu iväg på tjänst i flera månader. De hade pyntat med Amerikanska flaggan överallt, massa mat, Amerikanska flaggan tårta osv. Igår var det egentligen St Patrick's day men vi var så slitna sedan lördagen, jag Sofia och Sandra gick istället på bio och såg "21 and older". 
 
 
 1. St Paul parade. 2. St Paul parade. 3. em. 4. Ute! 5. Grön Öl!. 5. Zeus och jag. 6. Bio!
 
 
 
 

Springbreak!

Imorse hade jag en Sociology tenta, den första frågan handlade om en Svensk studie som handla om att storkar kommer med bebisarna till Sverige. Detta är alltså inte sant, (NÄHÄ?) men vi skulle alltså svara med en Socilogical studie till detta svar. 

När jag sen gick ifrån class passera två killar mig stannar, och dena ena killen sträcker fram sin telefon i ansiktet på mig och säger "Excuse me can you put your number in my phone" jag blev lite förvånad och koppla inte vad han sa så sa bara "WHAT?" och han upprepa sig, det enda jag får fram är "ehum NO!" killen "never mind then..." och gick iväg, och där stod jag som ett frågetecken. Ha ha. Jag vet inte om detta var ett prank, men någon skicka den här videon så nu kan jag inte sluta tänka på det, var det på riktigt? eller ett skämt eller vad? Jag är i vilket fall inte förvånad, Amerikaner är som dem är! 
 
NU HAR JAG SPRINGBREAK!
 
 

sunshine

I Söndags bytte vi till sommar-tid overhere, det har varit svårt att vänja sig, ska alltid sova innan midnatt har Svensk klocka på datorn och inser att klockan är 7 hemma i Sverige, Ok dags att sova, men senaste dagarna har 7 i Sverige blivit 1am här i USA. Panik. Jag vaknar nästan varje morgon med världens solstrålar i ansiktet, tja förutom de dagar solen inte lyser. Men jag gillar det, det betyder att det blir en dag fylld med D-vitamin, en av anledningarna till att jag mår så bra i just Minnesota. Nu kör vi sista spurten innan Spring Break, Exam i Sociology imorgon. sen pust för några dagar. Jag hade gärnat sett mig själv på Vevandes på Ultra Music Festival i Miami, varvat med några dagar på stranden, får ta igen det senare, har en del annat som ska planeras... 
 
 
Vaknade innan 7 för att göra en läxa idag, I timing med soluppgången... 
 
 
 
 
 

Här bor jag del...

Behöver fortfarande något mer på väggarna. Väggtexten är ifrån Urban Outfitters, men ska flytta på den. Kan inte sätta saker på väggarna, likadant med gardiner, kan inte bestämma mig. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jeopardy!

Tar händelserna i fel ordning här men hela förra veckan har Max gamla roommate Drew varit med i Jeopardy, som sänds i hela USA. Det spelades in i höstas och han har varit tyst fram tills nu. Han vann alla omgångar mångad-Fredag är även med imorgo(idag) och är uppe i ca 70.000 dollar. Helt otroligt, han är jätte duktig och endast 22 år. ha ha. I fredags blev det därför Jeopardy party för att hylla honom, så vi drog ut på barerna i Uptown. Väldigt bra kväll!! jag älskar att man alltid lyckas komma åt happy hour på barerna, och då pratar vi mat. Hittade därför den godaste thin crust pizzan någonsin med kyckling pesto. Snart rullar jag fram. Kommit på att jag knappt har bilder på mina vänner, tro inte att jag hittar på dem, måste bli bättre på att ta bilder bara. Ha ha. 
 
 
 
 

Macademia oil

Jag är inte speciellt snäll mot mitt hår och har länge funderat på vad för hårprodukter jag ska använda för att det ska bli bra. Jag har letat jätte länge och äntligen läst om Macademia oil, beställde hem tre produkter härromdagen, Shampoo, leave in conditioner och Oil. Älskar oljan redan. Det är naturliga produkter som tydligen ska reparera håret på djupet.  Återkommer med resultat. 
 
Alla tre kostade 87 dollar, ca 550 Svenska kr. 
 
 
 
 
 
 

Melodifestivalen

I lördags hostade jag "Meldofestivalen party". Vi var ca 8 Svenska tjejer som kollade på finalen, Kl 1 på dagen. Vi hade lite brunch, med scones, kanelbullar chokladbollar, frukt osv. Det gick hur bra som helst att streama via SVT play. Riktigt kul var det iallfall, fast vad jag tyckte om bidragen vet jag inte. Man känner sig aldrig så Svensk som utomlands. 
 
 
 
 
 
 

MUSE

Jag trodde aldrig att denna vecka skulle ta slut. Det kändes skönt när jag lämnat in ett större projekt igår för att sen dra vidare till Target center för att se bästa Muse! Mamma och jag skulle se dem i Stockholm i December men det blev inställt, så nu fick jag chansen här att se dem med Max och hans kompisar, det var bäst och nu är jag lycklig.
 
 

Jag klarar mig inte utan....

 
1. Victoria Secret body splash mini, något jag saknade när jag var i Sverige perfekt att använda under dagen för att känna sig fräschare. 2. Jag använder bara Bare Minerals, eftersom jag har så torr hy nu på vintern så tipsade tjejerna på butiken om att testa detta serum, och jag är nöjd! 3. Bare Minerals Matte Foundtation, som sagt jag använder bara Bare Minerals och tänker inte byta det mot något annat, Rekomenderas. 4.. Bare Minerals Dagkräm. 5. Bästa Primern som får huden att bli mjuk innan foundtation ska på!. 5. Rimmel läppstift, jag har blivit en Maria Montazami, klarar mig inte utan naturligt rosa läppstift. 
 

Sunday

Har som sagt otrolig dålig fantasi med bloggandet, förslag mottages gärna. Har haft en rätt intenstiv vecka, nästa vecka blir värre. Har ny uppsats att srkvia och ett projekt som ska bli klart och ett Macro test. Jag skriker efter springbreak just nu, det är bara två veckor kvar. Jag kommer nog inte åka någonstanns i år,det tar emot lite då Spring Break är bäst att semestra under, men jag ska till Vegas i Juni och sen får jag en massa besök, så får ta det nästa år. Kan fortfarande inte fatta att detta numera är hem. Var sjukig hela förra veckan men med ett tomt kylskåp så gick jag och M på Happy Hour i Downtown, välbehövligt, åkte sen på en fest hos några kompisar med min vän Hannah, Ja det var som vilken college fest som helst, Det var så mycket folk i ett litet hus, halvtaskig hiphopmusik, Öltunna.. Skynken för fönstrerna. Ja kommer polisen till en fest här så kan man råka rätt illa ut. Vi gick sen ut en stund, bra kväll med massa nya ansikten!! 
När man berättar att man är Svensk här i Minnesota så säger iallfall varannan person "jag är 30% Svensk.." "Jag är Norsk och Svensk" Minst 5 personer sa så till mig i Fredags, och många man stöter på har faktiskt varit i Sverige pga rötterna. Dock är det lite uttjatat nu! Nästan alla har Skandinaviskt blod här, punkt slut.