Instalove

födelsedagsdagar

Vad det ska vara svårt att blogga, jag menar jag har en vardag här borta också precis som vilken student i Sverige. Plugga plugga äta... Tar gärna mot förslag om vad jag kan skriva om, mer bilder kanske?  
 
I Torsdags fyllde jag iallfall 22, vaknade upp lite konstigt på morgonen har nog aldrig varit så ensam på min födelsedag, öppnade iallfall mina fina paket ifrån Sverige och gick på en workshop i skolan med Sofia, vi hade inga lektioner pga "Student sucess day" Sen köpte jag sushi och skypade med Mamma! Sen senare kom Max med kina mat och sen åkte vi till Acme Comedy Club, med Sofia hennes pojkvän Sandra och Hannah. Jag hade requastat födelsedagsbiljetter. Var en riktigt bra show, det bästa varn nästan de lokala komikerna som "värmde upp" mycket skämt om Minnesota. Det blev en bra födelsedag. Jag och tjejerna bestämde oss sen på fredagen för en shopping dag på Mall Of America, åkte vid två var hemma vid elva på kvällen, ha ha! men nöjda. 
 
 
1. Fick fina presenter ifrån Sverige. 2. Tema mig. 3. Present ifrån Mormor. 4. Present ifrån M's Mamma. 
 

days..

Det är dagar som denna jag försöker uppskatta, haft en sömlös natt med ångest för den här dagen. Hann inte färdigt med en uppsats som hade deadline idag, Anledning; för att jag gjorde krångligare än vad det var, tur var så har jag en "late cupon" men hade ändå ångest inatt. Sen hade jag även panik för resultatet på mitt Macroeconomics prov som jag skulle få tillbaka idag. Jag trodde att jag skulle få F för det kändes så dåligt, men det gick bra, jag klarade det. Fick även tillbaka en uppsats i writing, A blev betyget och läraren bad mig ändra lite saker så att hon kan använda den som material i framtiden, fick beröm. Det är under sånna här dagar jag ska försöka sträcka på mig själv och andas lite...


CO issues

Vädret känns lite som Sverige här just nu. Slask. Men så är det att bo så centralt antar jag. Längtar så himla mycket till våren, jag bor precis vid en Park. Vill ut och springa!! Igår så var det ju Valentines. Vi åt bara god middag och kolla på Tv serier... Strax efter tio började brandlarmet pipa.. trodde jag, det var tydligen mitt carbon monoxide larm som började pipa, alltså en misstänkt gas läcka ifrån Spisen/ugnen. Tydligen så hade jag glömt att stänga av ugnen, men den hade bara varit på 30 min extra. Jag fattade ingenting medans Max blev arg på mig för att jag inte ville gå ut ur lägenheten, det är ju rätt farligt då man inte kan känna just den gas lukten. Vi visste inte vad vi skulle göra då klockan var mycket och kontoret var stängt här. Så han ringde 911 får råd. De ville av rutin skäl skicka ut nån brandman att kolla på det.. Några minuter senare hade jag fyra brandmän i min lägenhet. He he he.... De mätte iallfall och sa att det var lugnt så länge vi inte mådde konstigt. De skickade även över en expert på sånt med gas och han gjorde mätningar och sa att det var lugnt, men eftersom lägenheten är rätt liten så är det lätt att det går igång. Så nu måste jag alltid öppna fönstrerna när jag lagar mat.... De sa iallfall att vi gjorde helt rätt i att kontakta dom. Tur att jag har en fin pojkvän som fixade med allt, jag hade inte fattat det själv, har ju aldrig använt gas spis innan...

Vi åkte även till Uptown och till Apple Store så att jag kunde köpa en Apple TV. Jag är nöjd! Perfekt för mig. 
 
 
1. Apple Store. 2. Baconlindad fläskfilé med Creme cheese i...... 3. Minns ni bilden i mitt tidigare inlägg ifrån Valentines avdelningen? Idag var den borta och lagd på Sale... De har bytt ut den till Easter Section. 
 
 
 
 
 
 

Valentines och Sociologi

Idag vaknade jag upp och kom på att lägenhets managment bjöd på frukost. Jag bor alltså som i ett lägenhets komplex, de flesta lägenheter är så här. Det påminner om ett lite?? Men det finns en reception gym.. och Dun bros i byggnaden. Fick iallfall en kaffe och en påse med typ godis.. haha. Men det var sött. 
Idag på Sociologin gick vi igenom "Inconvenient facts" lite luddigt men i vilket fall så pratade min proffessor om en studie ifrån en dokumentär att de som äter mycket "animal proteins" ökar chansen att få lever cancer. Alltså ägg, kött kyckling... allt.  Jag vet inte om det är därför han är vegetarian, men han pratade i flera minuter om vad som gör det skadligt.. Alla "gå ner i vik metoder" eller leva ett hälsosammare liv typ, går ju ut på att äta massa proteiner, ägg kött.....  Hurrsomhelst så var det lite som att han försökte skrämma oss. Jag förstod inte riktigt. Jag
Fick iallfall lära oss att en ko inte kan ta reda på majs och om de får de i sig så exploderar de?? 

Nu är jag ju i landet där Valentines som kommersiell tradition "uppfanns" lite galet är det. Ska man ut och äta så måste man ha bokat bord, galna valentines deals med "gratis vin till tjejen" pyntat till överallt..... 
Jag tycker det är onödigt att konsumera just för denna dag, det har jag varit tydlig med till M. Men i måndags gav han mig ett presentkort på några sessions av massage,  jag blev glad såklart! Ikväll ska vi bara äta något gott och kolla på Walking Dead. 
 
1. Valentines frukost. 2. Massage presentkort. 3 Downtown. 4. En del utav Targets valentine avdelning ;) 
 

mamsi

Idag är en sån dag jag längtar hem litegranna, hade ett prov idag som gick blä. En kurs som är aldeles svår för mig just nu.. Hopppas att det inte påverkar mitt slutbetyg allt för mycket... Imorgon blir det bättre. igår var det fettisdagen ju, då bjöd Sandra på Semlor en våning ner. Man känner sig aldrig så Svensk som man gör som utlandssvensk... 
 
 
 
Grattis fina Mamma på din födelsedag! 
En födelsedag utan sjukhusbesök och med hår som sitter fast. 


pluggggzzz

Jag har en riktig plugghelg, varvat med lite Walking dead. I fredags hade jag och Max planerat klättring med Emily och Mike här i Minneapolis. Jag är ju väldigt höjdrädd men gick väldigt bra att klättra ute för något år sedan. Nu höll jag på dö första gången jag klättrade upp.. Men det gav sig efter en stund. Killarna har klättrat några år så Emily och jag körde vårt egna tempo med automatiska rep som satt fast?? 
 
 
Nu börjar jag skrika lite efter springbreak, och speciellt värme. Våren sommaren och hösten är fantastisk här. Men vintern usch... Området jag bor i är verkligen helt underbart när det blir varmt ute. Nu ska jag göra en läxa i ekonomi.. det tar emot. 
 
 
 

Comedy Club

I Onsdags kväll tog M mig på en date på Acme Comedy club. En av de bästa stand up klubbarna i landet. Först åt vi middag där och sen var det dags för showen. Vi hade fått biljetter på raden längst fram, åhnej tänkte jag, vi kommer utsättas för massa skämt.... och det gjorde vi. Huvudakten var Emo Philips som är rätt välkänd. Var riktigt bra!!! Fantastisk mimik och rörelser och var något utöver det vanliga. Skratta tills jag grät!!! Ska försöka gå dit en gång i månaden. 
1. Bfriend och cheesecake. 2. Front Row! 3. Margarita i Carafe. Note to self, drick aldrig den på en vardag om du har skola dan efter. 4. Bästa postern ifrån en av tjejerna som uppträdde. 


 

för att allt är enklare med instagram.

 
1. min fina. 2. Lördags frukost. 3. Lax med keso lime, och Zuchini. 4. Kokosnötvatten! 5. Mer kokosnötvatten. 6. Sa jag att min lägenhetsbyggnad har ett privat gym? det är mini men perfekt för mig.
 
 
 
 

tempo

Aj! nu gör det ont.. som om något kört över mig. Det är nu jag börjat känna på tempot i pluggväg.. Det är nu vi börjar komma några veckor inpå terminen. Avslutade kapitel = Prov. Plus essays. Det är egentligen bara en kurs som jag är orolig över och det är Ekonomi. Somhar blivit en riktig utmaning för mig. Räkna ut kalkyler osv.. Jag förstår inte. Men ska plugga nu hela helgen för min stora tenta nästa vecka. Sociology tenta har jag också, men jag har lättare för att komma ihåg och förstå socioogiska teorier. 

Hurrsomhelst så har jag haft lite roligt iallfall. Jag får låna pojkväns ps3 vilket betyder streaming utav Netflix. Just nu så nöter vi the Walking Dead! Jag valde att inte skaffa TV, jag har inte behovet riktigt. Det enda jag vill kolla på är nyheterna(???) alla andra serier jag kollar på går att streama. Måste tänka smart som student.
 
 
I helgen så var jag och Tiffany och Therse på Mall of America. De är två  härliga au pair tjejer. Jag och Tiffany shoppade lite. Sen mötte vi Therese och gick på en restauarang som heter "Dick's last resort"; deras koncept går ut på att vara otrevliga. Ha ha vem vill gå till ett sånt ställe liksom? men det var nog bland det roligaste jag varit med om. De skrek på oss, slänge servetter och sugrör på oss. "skriv vad ni vill ha här" för att beställa... Vår servitör tvingade Tiffany att servera dricka till gruppen som satt bredvid. När jag satt och åt så drog han även upp sin tröja och frågade om jag kunde klia hans håriga mage. (jag gjorde det inte!!!)   Mycket mer hände. Vi hade kul! Men man får spela med om man ska dit för att klara det, det var ju trots allt skådespel.  Vi fick även strutar där de skrev elaka saker om oss. 
 
 
På kvällen träffade jag och M våra vänner på en av College barerna :)  Söndag; så var det the BIG DAY. Superbowl. Var egentligen bjuden på en SP fest, men eftersom jag hade så mycket att plugga så gick jag ner till Sandra och kollade.  I svensk anda med FIKA!. Nu håller vi tummarna på att Minnesota VIkings tar sig till SB inom de närmsta åren. 
 
 
 


att tycka synd om sig själv, American way.

Eftersom jag har så problem med en visdomstand, som nu spridit sig i hela käket gör att jag blir helt sänkt. Äter värktabletter men behandlar det nu med en gel... Gå till Tandläkaren Emelie. Icke. Har problem till och från men när jag hade problem i Sverige så var det bara en lättare inflammation... Hurrsomhelst så avvaktar jag några dagar då det faktiskt börjar bli bättre nu. Jag lyckades äta igår men idag går det inte alls. Jag får leva på glass. det är det enda som går och som lindrar smärtan. Såhär sitter jag med en 1,5 halvliter glass och tycker synd om mig själv....
 
 

home by instagram

 
 
 
 
 
Det börjar likna hem. Ett IKEA hem.