mat från havet

Hittade några bilder i min Kamera ifrån förra helgen, Mr M's föräldrar bjöd oss på Joe's Crabshack, välkänt  ställde som finns i flera stater. Jag älskar ju skaldjur så vi testade på, Krabba såklart, och musslor, och krabbsallad till det....ibland funderar jag på varför jag inte flytta till kusten istället.
 
 
 
 
 

Minnesota State Fair

Har snart klarat av min första skolvecka, det har varit rätt lugn vecka. Läser som sagt 5 kurser samtidigt så det är lite att hålla reda på. Igår var jag med M's familj på Minnesota State Fair; årets happening kan man väll säga, det är som en stor matfestival, just Minnesota är känt för att ha allt på en stick/pinne. Där finns saker som man inte visste fanns. Vad sägs om djupfriterade oreos, bacon glass, fried alligator, osv.... Vi testade bla på Grillad majs, Martha Stewart cookies, Garlic Fries, Bacon on a stick och beertasting.
 
 
 
 
 
 
Någon hade kul på giant sing a long...
 
 
 
 

Shopping

Var på Mall Of America i Söndags med tjejerna och igår med mr M. 
 
 
 
 
 
 

och på andra sidan atlanten igen

.. Nu var jag tillbaka igen på andra sidan atlanten fast nu i Minnesota. Min vistelse i Sverige var lite för kort, och jag har haft det underbart hemma och har bara tagit det lugnt och träffat familj och vänner, vilka är världens bästa, och nog känner jag ibland att jag är knäpp som flyttat ifrån dom. Men det blev en ny kickstart, och nu har jag nya krafter för denna hösttermin som startade igår. 
 
1. Aioli Burgare på Café Gränden i Västerås. Bästa. 2. Min fina bästa vän. 3. Åt kräftor med familjen, Pappa i bild. 4. Kräftor. 5. Älskade vovven. 6. Var ute och red med Pernilla och på hennes Chic.  7. Fina vänner. 
 
 
 
 
 
 
 

"be safe during extreme heat"

Tillbaka i Minnie, och idag börjar jag skolan. Det är värmerekord just nu, och såhär varmt har det inte varit under hela sommaren. Det känns som varken min AC eller kylskåp fungerar pga detta. 
City of Minneapolis government har tom kommit ut med en "extreme heat warning" och rekommendationer för att överleva vädret, så jag får nog följa tipsen nedan... 
 
 
 
 
 

Stay Cool

  • Spend time in air-conditioned buildings and avoid direct contact with the sun.
  • Check on friends, family and neighbors twice a day during hot weather and have someone do the same for you.
  • Wear loose, light-weight, light-colored clothing.
  • Avoid using the stove or oven to cook.
  • Take cool showers or baths.

Stay Hydrated

  • Drink more water than usual and don't wait until you are thirsty to drink more.
  • Drink two to four cups of water every hour while working or exercising outside.
  • Avoid alcohol, caffeinated beverages, or liquids containing high amounts of sugar.
  • People with heart, kidney or liver disease, or on fluid restricted diets should check with their doctors before increasing fluid intake.

Stay Informed

  • Check local news for extreme heat alerts and safety tips.
  • Share heat safety information with others.
  • Learn the symptoms of heat sickness.

En annan sida av atlanten

Det är en konstig känsla att man ena dagen kan befinna sig i USA och några timmar senare hemma i Sverige, där hemma inget har förändrats, kanske har en ny krog öppnat, eller någon ny butik, någon har gjort slut med någon, men Svenskar är fortfarande Svenskar. Flyget gick smidigt från MSP- NEWARK- Stockholm-Arlanda. Jag njuter här hemma av att träffa nära och kära. Det känns så vanligt att vara hemma att det känns som att jag aldrig åkt bort?? konstig känsla. Hade grillning med mina fina vänner här på Tisdagen jag landade, sen blev det Fotboll på Fredagen och Papa Jun"lokalkrogen", det blev även Gyllene Tider på lördags kvällen med Karin och Isabell i Sundbyholm,en riktigt bra konsert faktiskt, över förväntan!!
Jag får nöja mig med att inte resa landet runt denna gång och njuta av tiden härhemma. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mer MN pics

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

summer lovin

Det blev en rejäl paus ifrån blogginlägg nu, men jag har ju haft besök ifrån Sverige samt haft finals, men du har de åkt och skolan är över. Har varit helt fantastiska veckor med Pernilla Elin och Sandra på besök, vi har Solat, varit på Apple River, Turistat på Cyklar, Hängt på rooftoops, happy hours, Taco tuesdays, Mall Of America,Baseball  osv. Det är tomt utan dem nu, men jag åker ju hem till Sverige på Måndag wie wie. Jag låter  bilderna tala här istället. 
 
Instagram! 

1. Bestie Elin anlände med fin fina T shirtar från vår älskade hemort. 2. Tvingade tjejerna att gå långt til Lake calhoun för sol och Bad. 3. Tubing och öl på Apple River! 4. Vi "hyrde" Nice rides på cykelstationerna här. 5.taco Tuesday 6. Ostbricka med vin. 7. Mall of Amrica. 8. Minneapolis 9.Sculpture Garden. 10. Fick en fin present av tjejerna. 11. Movie in the park. 12. Taco Tuesday igen. 13 14 15, BASEBALL