Uptown, downtown All around the world we gonna jump now, jump now...

Denna helg så hade jag en massa saker för mig. I Fredags vad jag medbjuden på en party bus med ca 39 andra... Det är alltså en Buss, som ser ut som en Gul Amerikansk skolbuss ni vet.. Men denna var rosa! I den så var det lite häftiga ljus. Denna buss var våran för kvällen och den tog oss runt bland olika barer, och under tiden så partaja man loss, dansade till hög musik osv, alla var även finklädda(yay Amerikaner kan också) Men rolig kväll och jaf fick träffa massa nya härliga människor.  I helgen har det varit "Spring Jam" en festival för all university of Minnesota studenter, så hela campus var proppat med folk och med folk som hade för sig en massa aktiviteter utanför sina hus osv.. Ja helt underbart, Jag önskar jag var student där nu nunu. I Lördags så åkte jag och Fannie och Brittany hem till några andra Amerikanska kompisar sen höll vi till på College barerna, bra kväll!

Det bästa denna helg var att man inte ens behövde en jacka på kvällen. Shorts och linne bara. Det händer inte ens en Juli kväll hemma i Sverige. Ska passa på och njuta tills det blir aldeles för varmt, för då kommer jag nog gnälla lite. 
 
 
1. University of Minnesota, Gophers outfit. Standard. 2. Jag och min fina vän Hannah. 

 

I'm alive

Jag överlevde den där Torsdagen jag fruktade, men inte smärtfritt.  Presentatipn gick Ok. Någon gång måste vara den första... Jag grät av lättnad när dagen var över och visste inte riktigt vad jag skulle ta vägen, jag såg vimmelkantigt. Bättre blev det efter min första frivilliga promenad i Downtown, folk överallt då värmen kommit, väldigt härligt, gick även till en bar och träffade även upp en killkompis som var på besök. Varmare blev det i Fredags, ca 22 grader jag och M hade lite picnick vid den centralaste sjön häri  Minneapolis, Lake Calhoun, också en av mina favoritplatser. Sen blev det en springrunda runt hela sjön på 5Km. Underbart, och alla tänkte som oss, det var folk överallt.  Hela helgen har det varit sån trafik här och mycket folk i rörelse, och alla har ett leende på läpparna. Underbart. 
 
1. Jag avskyr pree beach season, när man är blek och måste tvinga på sig shortsen... Ni vet dom där första veckorna. Därför blev det en brun utan sol. Ha ha. 2. The Man. 
 
 

the flip side

Klockan är egentligen för mycket för att sitta och plugga just nu, iaf för mig.. (förlåt Mamma) Men denna vecka finns inga undantag, den är kaos i kroppen. Jag har blött näsblod, vilket jag aldrig gjort i hela mitt liv, ja jag sover 5 timmar per natt.. Jag hinner inte tänka. Detta låter kanske inte så hälsosamt, men jag är otroligt stressad och efter morgondagen ska det lugna ner sig en aning. Jag ska ha en muntlig presentation imorgon med en grupp i Sociologin, och jag är livrädd. VI ska förbereda tidigt innan lektionen, men jag vill verkligen inte stå och prata för den här klassen. Ha ha. Ämnet är dock gender på den bok vi läst, vilket har blivit en av mina favoritämnen nu. Men ja vi får se om jag överlever... 
Jag har iallfall valt ut den här videon för presentationen, underbart roligt. 
 
 
 

Final...

Då kickar vi igång med V nr 1 utav 3. Jag har min första finals på Torsdag, i en kurs som jag har så bra betyg i att  det inte kommer påverka slutbetygen allt för mycket. Vilket känns bra... Även om jag vill göra 100% bra ifrån mig.  Var uppe tidigt och nu ska jag skriva färdigt på en /%(/)/"# uppsats som jag inte alls har lust med....  Min morot denna vecka är det kommande vädret nästa helg, 22 grader C låter helt okej. Jag ska även på en såkallad Party bus... Men först FOKUS. Full fart framåt .
 
 
KAFFE KAFFE KAFFE. 
 

Boston Strong

Det har varit en galen vecka i detta land, jag har följt boston dramat och kan inte riktigt fatta att det är sant, tyvärr kan ju detta starta en kedjreaktion... Jag läste även vad som hade hänt i Denver. Men jag vet inte om jag ska vara rädd eller inte?  Jag ska i år igen delta i "race for the cure" ett stort event för bröstcancer här, jag har en bild på "bomb squad" från förra året, och jag har funderat på om de stod där för säkerhetsskull eller bara för att "visa" upp sig... 
 
 
 
 
Hursomelst så har jag mest plugg på att tänka på just nu, ska även träffa min fina värdfamilj idag då lilla Jake fyllde hela 9 år igår. 

College liv.

Det händer väldigt konstiga saker ibland i skolan, både för mig och mina kompisar. Som "konstigt" menar jag att bryta sociala normer, vissa saker som kanske inte skulle förekomma hemma i Sverige. Det är otroligt lärorikt att gå på ett Community college då det är en variation utav olika åldrar och klasser som jag kanske inte skulle ha erfarenhet på universitet som jag sen vill börja på. Idag hände en otrolig skämmig sak i min Sociologi kurs, en tjej och en kille skulle ha en bokpresentation, men det blev lite rörigt och vår lärare poängtera det, han kan låta lite petig ibland, den tjejen klarade inte konstruktiv kritik och "käftade" emot. Det fortsatte bli rörigt då flera andra elever ifrågesatte presentationen, tjejen blev ännu mer upprörd och sa nästan rakt ut att hon tyckte alla var dumma i huvudet. Det var så hemskt, och trodde aldrig att någon kan göra så mot en lärare och andra studenter. Det sluta med att killen vände hela presentationen gjorde ett bra jobb medans hon var jätte förbannad small i dörren och gick... Ja typ så. Här pratar vi om att bryta reglerna, vilket alla höll med om. Ja ytterligare en gång gick jag ifrån den här lektionen med en tankeställare. Jag känner numera till flera av mina klasskamraters livshistorior om tuffa uppväxter osv osv. Där sitter jag Svensk och tyst som en Mus som inte riktigt vågar uttrycka mig. Tex Så pratar vi om klassskillnader i detta land... Vilket jag blev lite förbannad över då jag jämför med Sverige... Jag vet inte om det skulle vara rätt elller fel att predika om det för det går inte riktigt jämföra... Hursomhellst så känner jag att jag får ut något av att plugga, jag har lärt mig och blivit intresserad av ämnen som jag inte trodde att jag skulle bli intresserad av. Tex Genusvetenskap är något som jag fastnat för och ska ta kurser i senare. Denna termin har blivit en uppvärmning och jag tror att det kommer bli mycket lättare för mig framöver.
 
 
1. Tisdagen bjöd på sol. Idag snöar/haglar/regnar det... 2.Gottehyllan för oss Svenskar. 



 

idag..

.. Är en sån dag jag bara vill lägga mig ner och gråta och önska att alla skolarbeten kunde göra sig själva, det är lite slut på energi... Det är sådana här tillfällen jag önskar att jag bara hade en kurs att fokusera på i taget, för nu vet jag inte var jag ska börja eller prioritera, istället kör jag fast för att jag tänker på det enda ämnet. Ska köra mitt FF pass och försöka må lite bättre. Lite sol skulle hjälpa just nu. 
 
 
1. Jag vill ta en minor i fashion studies, men när man bor här så blir det inte så mycket fashion... Yoga byxor ifrån LULU lemon, Ralph Lauren yoga tröja, Converse och en TH seglarjacka.= favoritoutfiten i skolan. Tur var så är jag ensam om min klädstil.
2. Saknar Mamma och Pappa.

Wake me up when...

Det enda jag vill göra nu är att gnälla på vädret här, det är hemskt att et precis kommit in en snöstorm, dagens Baseball match på target field en bit härifrån har blivit inställd pga vädret. Det är en sommarsport, jag vill gråta lite. I fredags hängde jag med lite Amerikanska kompisar och igår så hade jag Tiffany Therese och Sofia lite middag hemma hos mig, mys, sen kom Sandra och Henna över sen gick vi ut. Det var folk överallt, precis som ne lönehelg i Sverige, förstod inte riktigt. Hurssomhelst när vi kommer in till den bar vi stått i kö till ett tag så känner vi en konstig lukt och börjar vi börjar hosta, alla hostar och håller för munnen. Tydligen hade någon använt pepparspray på någon, och lite för mycket vilket gjorde att alla fick panik. Det var hemskt.. "this is why we can't have nice things"som jag brukar säga.. Dumma människor. Tur var försvann det efter ett tag, men det förstörde nästan hela kvällen. Nu ska jag spendera min Söndag till endel plugg såklart, sen ska jag scanna in lite papper och skicka till CSN då jag ska ta sommarkurser här :)
 
Lokala matbutiken hade fixat en hylla med bara Svensk mat och godis, allt ifrån kexchoklad till lingonsylt osv. Hallelujah! inte var det dyrt heller. 

Student liv.

Allt är lite kaos för mig just nu, har haft aldeles för mycket att göra, tycker dock inte att jag tar vara på tiden som jag borde. Det blir att lära sig av till sommar och höstterminen. Nu kan jag iaf andas lite för några minuter. (klockan är midnatt ha ha) att träna varje dag är underbart.. sa jag för mig själv och sen dog mina ben idag, det är tufft, men det känns otroligt bra och jag känner resultat. Jag som älskar laga mat med grädde och bacon osv får lite ont i hjärtat när jag står och steker kyckling i endast pressad citron och vatten, ja för den som inte vet så är det som är rekomenderat i fitnessfighten. Från att hata Keso så tycker jag nu om det, spec med kanel, det finns inte Kvarg i detta stora land vilket är lite synd... 

Andra news? Jag har bokat flyg till Vegas i Juni när Liz fyller 21, jag längtar! Annars är vädret sämst, det har snöat osv.. Vanligtvis brukar det vara 20 grader den här tiden på året. Men tur var så har jag inte så mycket tid att tänka på det nu, mer tid att förbereda sig för beach 2013, och plugga :') 

 
 
'
 

insta

Jag kör på fitnessfighten denna månad, dags att komma iform för beach 13.... Det gick ju sådär då jag blivit så sjuk, men jag har varit rätt duktig ändå och känner resultat. Tyvärr så vill jag ju fuska lite på helgerna, då det blev några glas vin i Fredags, tyvärr tyckte min kropp inte lika mycket om det, inget jag rekomenderar alltså. Hade iallafall en rolig ute kväll med några Amerikanska vänner ute på college barerna 
 
 
1. With the girls. 2. Max och jag åkte och storhandla, vi har lite olika levnadsvanor. 3. Mycket plugg i soluppgången... 4. FF några våningar ner. 5. sjuk Emelie. 
 

Mika

Har inte riktigt haft lust att blogga denna vecka då allt har varit lite kaos, hade en tenta i Måndags som inte alls kändes bra, men det gick iallafall bättre än väntat... Har haft flera assigments osv. Sen blev jag så förkyld. I Tisdags så tog max med mig till min favorit Concert Venue för att se Mika. Jag såg han några år sedan på Peace and Love Festivalen på en av de större scenerna. Men denna konsert var lite annorlunda och var kallad "intimate concert" låtarna var alltså avskalade med piano och instrument, istället för Disco Mika som vi hör på radion. Det var absolut en av de bästa konserterna jag varit på, han var så himla rolig och bara underbar.
 1. Mika. 2. Varsity's toalett.
 
 
 
 
 

Påsk

Jag tänkte inte så mycket på att det var påsk i år, i Sverige har man ju många helgdagar. Här är det inte så, utan man firar bara själva "påskdagen". M och jag åkte till Swedish American institute i fredags, jag hitta lite Svenskt godis, pratade Svenska med ett äldre trevligt par som var på besök, sen åt vi lunch på den mycket omtalade restaurangen "fika". M blev bsviken över poritionens storlek... Amerikaner... Men jag åt en god lax smörgås med ingefära sås, den var fantastisk! Fika ska tydligen vara en av de populäraste lunch restaurangerna här i Minneapolis. 
 
I lördags så hade jag Sandra och Sofia påskmiddag hemma hos Sandra (en våning ner) hon hade dukat upp så fint. Jag hade fixat påskmust ifrån Ikea, och lax. Sofia hade lagat en underbar Paella och Sandra en chokladkaka. Det var så himla gott och mys. Vi hade även kaninöron på oss, vilket hade sett väldigt roligt ut om någon sett oss utifrån. Senare så kom Fannie och Brittany över, vi drack vin och gick ut downtown. Riktigt rolig kväll ute på en av mina numera favoritställen.